SM-tvåan i väntans tider: ”Allt man kan göra är att jobba vidare”

SM-tvåan i väntans tider: ”Allt man kan göra är att jobba vidare”

Den som väntar på något gott…
Det är förhoppningsvis ett uttryck som passar in på Malin Lindeman 2024.
Paralympics eller inte?
Det är frågan för GreenFeeds nyaste profilryttare.

När många idrottare i andra grenar fått besked om att de kan se fram emot ett OS eller ett Paralympics i Paris i sommar vet paradressyrryttarna inte ens om Sverige kommer att delta i spelen.
Om det blir så kommer Sverige att skicka en fyra ekipage stor trupp till Paralympics.
Därför vet Malin Lindeman och de andra i landslaget varken om det finns blågula anmälda när spelen drar igång i början av september eller vilka ryttare som i så fall väljs ut.
– Vi hoppades på ett besked i mars eller april. Nu är det maj och allt man kan göra är att jobba vidare och hålla hästen glad, frisk och positiv. Sedan tror jag även att förbundskaptenen vill se att resultaten är så pass bra att vi har möjlighet att slåss om medaljerna, säger Malin Lindeman.

Hon har precis avslutat SM på Grevagården där Malin tog hem ett silver med sin Breakdance efter att ha noterat 208,34 procent. Vann gjorde Sverigeettan Lena Malmström/Fabolous Fidelie på 221,31 procent.
– SM var en jättebra erfarenhet med honom, särskilt eftersom det var en tävling som pågick över fem dagar. Det är ett speciellt upplägg men det funkade jättebra. Det var många som var duktiga och därför hård konkurrens. Det känns jätteroligt, säger Malin Lindeman.

I sin satsning mot ett eventuellt Paralympics har hon följt sin upplagda plan. Malin vann den första observationstävlingen i Enköping i slutet av mars (där inte Lena Malmström var med) och har även tävlat i Finland med bra resultat. Ännu återstår flera viktiga tävlingar för de som vill visa förbundskaptenen Mette Ubbesen att de förtjänar en plats. Tävlingarna i sydtyska Hagen i början av juni är en internationell stortävling med stenhård konkurrens. Därefter väntar Nordiska Mästerskapen senare under juni.

Hur är det att gå runt och vänta på ett så stort besked?
– Det enda man kan göra är att påverka sin egen prestation. Jag tror inte att man ska gå runt och vänta och hoppas på för mycket. Procenten gör sitt, det handlar ju om att göra resultat. Och rider man så pass bra att man får vara med, då är det bara fantastiskt, säger Malin Lindeman.

Läs mer: Möt Malin Lindeman – GreenFeeds nya profilryttare

Foto: Pernilla Hägg

2024-05-14 18:14
Tillagd i varukorgen