Läderbacka – i skarven mellan storstadspuls och lantligt lugn

Läderbacka – i skarven mellan storstadspuls och lantligt lugn

Kunderna är det viktigaste vi har och våra kunder, det är något vi på GreenFeed är nyfikna på.
Vi är till exempel väldigt stolta över att vara leverantör till Stall Läderbacka, beläget i Igelbäckens naturreservat i Sundbyberg.

Här driver Malin Hedrenius ett inackorderingsstall för 19 hästar.
– Här finns alla möjliga sorters hästar, men mest skogsmullar. Den yngsta är tre och den äldsta 29, fast de flesta hästar är gamla, säger Malin.

I skarven mellan storstadens muller och brus och lantlivets lugn och ro ligger Läderbacka. Den som spanar norrut ser skog och gröna ängar i vacker natur. Den som vänder sig 180 grader skymtar stadsbebyggelse där Hallonbergen tornar upp sig som fond.
Den som vill kan ta bussen direkt till stallet och den som föredrar en 15-minuterspromenad kan ta tunnelbanan. De flesta av de inackorderade bor så nära att de inte ens behöver göra det. Läderbacka är storstadspuls och avkopplande lantliv i ett och samma paket.

Kan man rentav kalla Läderbacka för en fritidsgård för vuxna?
Malin Hedrenius nickar gillande åt beskrivningen.
– Det är ett bra uttryck. Läderbacka är en fritidsgård för vuxna. Att komma hit är verkligen en avkoppling efter jobbet. Visst är det slitigt att ha häst och man måste fixa runt i stallet och fixa med hagar och så. Men det är väldigt avkopplande för oss som har vanliga kontorsjobb, säger Malin.

Malin fastnade för ridskolan som liten och har sedan dess vandrat sida vid sida med hästar under i stort sett hela sitt liv. Just nu rider hon en 25-årig pensionerad tjänare med meriter från beridna högvakten och som gått med musikkåren under många år.
– Det är full aktivitet här. Vi har en ridbana och tränar lite grann men mest rider vi bara ut. Det blir mest skogsmulleridning, men folk är väldigt noga med sina gamla juveler och att de får bra hösilage.

Malin är en av GreenFeeds trognaste kunder. Hon började driva Läderbacka 2013, men redan flera år tidigare fick hon och en kompis GreenFeeds småbalar levererade till deras fem hästar.
Numera ska 19 hästar utfodras varje dag och då är det storbalar som gäller.
– Alla hästar äter GreenFeed. Även icke tävlingshästar, framför allt äldre hästar, behöver en väl avvägd foderstat. Kraftfoder ger inte speciellt mycket utan vi vill gärna att hästarna ska kunna leva på mineraler och hösilage.

Hästarna på Läderbacka får i normalfallet GreenFeed Bas och GreenFeed Tävling. Det finns även specialfall för äldre eller känsliga hästar som kräver ett särskilt foder.
– Vi hade till exempel en gammal häst som hade lite sämre tänder. Då valde vi att köpa småbalar från det övriga sortimentet med ett foder som var mer lättuggat för hästen. Det är väldigt bra att man vid behov kan få specialbeställt foder, säger Malin Hedrenius.

En fördel för Malin som kund tycker hon är att hon kan sambeställa grovfoder och stallströ och få båda produkterna levererade till stallet samtidigt.
– GreenFeed har ju samarbete med en strötillverkare och jag får liksom allt därifrån. Jag känner att jag alltid kan lita på att jag får ett bra foder och att jag får mina leveranser i tid. Det kan ju också vara lite knöligt att köra inne i stan men det är aldrig något problem. För min del är jag också väldigt glad över att jag fått ett väldigt fint foder även de år det varit dåliga skördar, som 2018, säger Malin Hedrenius. 

2024-04-16 10:08
Tillagd i varukorgen