Sissela Smith tillbaka efter skadan: ”Jag är jättetaggad”

Sissela Smith tillbaka efter skadan: ”Jag är jättetaggad”

Vintern och våren har varit tuff för GreenFeeds profilryttare.
Nyligen berättade vi om Ellen Hedbys som drabbades av en extremt allvarlig lunginflammation och fick kämpa för sitt liv.
Den här veckan gör Sissela Smith tävlingscomeback efter flera månaders frånvaro efter en fotledsfraktur.

Det var i början av februari som olyckan var framme.
– En unghäst gick omkull när jag satt i sadeln. Jag fick hästen över mitt ben och vristen vred sig. Hästen blev chockad och låg kvar länge med mitt ben under sig. Det var inte skönt, säger Sissela Smith.

Efter fem veckors intensiv rehab var Sissela tillbaka i sadeln. Hon rehabar dock fortfarande och kommer att behöva fortsätta med det under en tid framöver. Det positiva för henne är att smärtorna är lindriga när hon rider. Det är när hon står eller går det gör som mest ont.
– Jag har svårt att promenera med hästarna och sånt och är väldigt beroende av hjälp. Som tur är har jag flera tjejer i stallet som är jättehjälpsamma. Det gör att jag kan vila foten, stretcha och försöka vara mjuk och smidig när jag hoppar upp på en häst, säger Sissela.

Trots skadan växer hennes verksamhet på Ålberga gård. Det fylls på med hästar i stallet och just nu har Sissela elva stycken i träning. Och efter en lugn ”smygcomeback” i Mantorp förra helgen är det nu äntligen dags för en riktig tävlingscomeback.
– Nu ska vi ut och tävla sex hästar i Sundbyholm den här veckan och jag hoppas att det går bra. Jag är jättetaggad och känner mig samtidigt lite ringrostig. Jag har egentligen inte tävlat sedan SM i november. Det blev ett längre uppehåll än vad jag tänkt mig, kan man säga. Allt har inte gått enligt planen, men det är sånt som händer. Nu kan jag i alla fall genomföra utomhussäsongen som planerat, säger Sissela.

2023 blev ett bra år för Sissela Smith. Med Gabylanda kom hon på tredje plats i Swedish 7-star i Falsterbo och ekipaget slutade även på en fin sjundeplats på SM i Borås i november. Hon kan även se tillbaka på en rad fina placeringar med Luna.
– I år kör jag 7-star igen med Gabylanda. Med Luna är planen att komma upp i svår klass och jag har en sjuåring som jag tänkte satsa på att ta mig till Falsterbo med. Kanske även med en ny häst, en sexåring som kom hit så sent som i lördags, säger Sissela.

GreenFeed önskar Sissela ett stort lycka till, både med tävlandet och med det fortsatta rehaben. Nu hoppas vi att det är slut på skador och sjukdomar för våra profiryttare.

Läs mer: Ellen Hedbys nära döden i Tyskland

2024-04-24 07:29
Tillagd i varukorgen