Ellens första lag-SM på storhäst: ”Målet är alltid att ta medalj”

Ellens första lag-SM på storhäst: ”Målet är alltid att ta medalj”

Hon är ung men samtidigt väldigt rutinerad med 21 mästerskap på meritlistan.
Men det finns en tävling GreenFeeds profilryttare Ellen Hedbys aldrig tidigare deltagit i.
Lag-SM på storhäst.
Men det blir det snart ändring på.

Ellen Hedbys är en av ryttarna i hennes nygamla klubb Djursholms lag när lag-SM avgörs i Linköping på fredag och lördag.
– Jag har ridit i lag med ponny och tagit två SM-guld, men det här är första gången med storhäst. Det känns jätteroligt att få rida för Djursholm, som är min bandoms klubb och det var där jag började rida på ridskola. Fast jag nu bor i Skåne och har tävlat för andra klubbar valde jag att gå tillbaka till Djursholm inför det här året, säger Ellen Hedbys.

Vad har du för tankar inför ditt första lag-SM på storhäst?
– Jag har inte jättestor koll än på hur bra de andra lagen är eller vad vi har för chanser. Men jag åker alltid till mästerskap i hopp om att prestera på topp och med målet att alltid ta medalj. Hästen som jag tävlar SM med, Quentin, tog jag medalj med på både SM, NM och EM som young rider förra året – och det känns bra.

Vad är speciellt med att tävla i lag när man är ryttare?
– Ridsport är en ganska ensam sport och det är roligt att då och då få vara en del i ett större sammanhang. Jag har som sagt ridit med lag tidigare, både SM och och med landslaget, och det är en liten annan grej än att tävla individuellt. Man vill alltid prestera på topp men man vill också prestera för de andras skull och för Sveriges skull om det är med landslaget. Jag sätter alltid maxpress på mig själv och där är det ingen skillnad. Däremot känns det viktigt och roligt om man kan lyckas även tillsammans och dela glädjen med andra istället för bara sitt eget team.

Här hittar du startlistorna inför helgens lag-SM i dressyr!

Läs mer: Ellen Hedbys, 21, har ridit 17 mästerskap: ”Jag är född dressyrtant”

2023-08-02 17:34
Tillagd i varukorgen